Seminář ČFOKK Okinawa Kobudo - 11.3.2023 v Havl. Brodě

Seminář ČFOKK Okinawa Kobudo - 11.3.2023 v Havl. Brodě pod vedením hlavního instruktora ČFOKK Jana Kopeckého 5. dan WOF Okinawa Kobudo

Několikrát ročně Česká federace Okinawa Karate a Kobudo, která v České republice oficiálně zastupuje mezinárodní organizaci WOF pořádá výukové semináře původních bojových umění z Okinawy: Okinawa Shorin-ryu Karate a Okinawa Kobudo. Jedno z těchto příležitostí byl i seminář Okinawa Kobudo v sobotu 11. března 2023 ve městě Havlíčkův Brod, který se nachází ve středu České republiky.

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo stylem bojem beze zbraně a kobudo stylem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v minulosti okinawané vytvořili ze zemědělských, rolnických nástrojů a některé zbraně byly dovezeny z Číny. Mezi tyto zbraně patří například: dlouhá tyč, sai, tonfa, všem známé nunchaku a několik dalších zbraní.

Seminář vedl sensei Jan Kopecký (6.dan karate, 5.dan kobudo), který je hlavním instruktorem WOF pro Českou republiku, zároveň předsedou ČFOKK a také přímým žákem a pokračovatelem okinawského velmistra hanshi Kenyu Chinena (10.dan).

Celkem pětihodinový trénink rozdělený na dvě části, dopolední a odpolední, byl zaměřen na nácvik a zdokonalování techniky potřebné na zkoušky na mistrovské stupně. Účastníci cvičili se zbraněmi BO (dlouhá tyč), Sai, Tonkuwa, Nunchaku, Jo (středně dlouhá tyč), Sansetsukon (trojdílná tyč) a Kama.


Fotogalerie