Letní Kemp Okinawa Karate ČFOKK 2022

Letní Kemp Okinawa Karate ČFOKK 2022

V červenci 2022 v Havl. Brodě se konalo letní týdenní soustředění Okinawa karate pro děti a mládež specializované ne, jen na samotné karate, ale také na rozvoj všestrannosti, sebeobrany a dalších úkolů v rámci přechodného tréninkového období. Pod záštitou České federace Okinawa Karate a Kobudo. Akce byla financována Fondem Kraje Vysočina.

Další den pokračuje rozvoj všestrannosti - zejména rychlost a koordinace. Následně nácvik dovedností pro sebeobranu a také kondiční soutěže v týmech, které pomohli hodnotit i starší zkušení karatisté Pepa L. a Pavel V.

Další den pokračuje rozvoj všestrannosti -koordinace a výbušnost. Potom jsme zdokonalovali dovednosti v sebeobraně. Po obědě následoval odpočinek v bazénu s krátkou soutěží vyžadující rovnovážné schopnosti.

Tento den byl trénink nahražen turistickou pohybovou aktivitou do Lesní restaurace Pelestrov, kde cestou proběhlo několik bojových her a soutěží v přírodě. Celkem máme za sebou cca 15 km v počasí okolo 32 stupňů. 

Pátý den letního soustředění Okinawa karate dětí jsme se vrátili k tréninku. Ranní trénink byl zaměřen na nespecifický trénink rozvoje akčních a reakčních rychlostních schopností, koordinačních schopností, což jsme prověřili krátkými soutěžemi. Dále jsme zdokonalovali dovednosti nacvičené v tréninku sebeobrany v předchozích dnech. A celý den a také týden byl zakončen vyhlášením cen za celotýdenní týmové soutěže konané v průběhu soustředění. Dále úspěšní adepti na zkoušky na žákovské stupně konané v době před soustředěním obdrželi certifikáty o získaném stupni. 

Fotogalerie