Turnaje ČFOKK 2022: Shingitai Open & Karate Kodomo no taikai

Turnaje ČFOKK 2022: Shingitai Open & Karate Kodomo no taikai konané 21.5.2022 v Havl. Brodě

V sobotu 21. května 2022 pořádal oddíl Okinawa Karate a Kobudo při TJ Jiskra Havlíčkův Brod dva po sobě navazující turnaje Okinawského Karate a Kobudo.

Obě akce se konaly ve sportovní hale TJ Jiskra Havlíčkův Brod pod záštitou České federace Okinawa Karate

a Kobudo. Jednalo se o sedmý ročník turnaje Karate Kodomo no Taikai (turnaj karate dětí) a devátý ročník turnaje Shin-gi-tai Open. Karate Kodomo no Taikai je turnaj v neoficiálních disciplínách upravených pro děti. Shin-gi-tai Open je naopak turnaj v oficiálních disciplínách podle pravidel mezinárodní organizace WOF pro všechny věkové kategorie.

Ředitelem obou soutěží byl Jan Kopecký, který je hlavním instruktorem a předsedou České federace Okinawa Karate a Kobudo. Hlavním rozhodčím byl Radek Zikmund, rodák z Havlíčkova Brodu, který vede školu Okinawského karate v Praze.

Závodníci Havlíčkobrodského oddílu Okinawa Karate a Kobudo získali ve většině disciplín mnoho medailí ve svých věkových kategoriích.

Oba tyto turnaje Okinawa Karate a Kobudo byly podpořeny Krajem Vysočina, Českou unií sportu kraje Vysočina a firmou Auto Špinar Havlíčkův Brod.

Fotogalerie