Slavnosti bojových umění - Budo Matsuri 2024

Slavnosti bojových umění - Budo Matsuri 2024

V Praze v sobotu 20.4.2024 se konaly 6. Slavnosti bojových umění „Budo Matsuri“, kde bylo cílem prezentovat veřejnosti různé styly tradičních bojových umění pocházejících z Japonska. Organizátory celé akce jsou: Česko-japonská společnost a Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT. Partnery akce bylo japonské velvyslanectví v ČR a také se proto zúčastnil i velvyslanec japonské ambasády.

Mezi vystupujícími byli již podruhé zástupci České federace Okinawa Karate a Kobudo, a to z dojo Praha, Česká Třebová a Havlíčkův Brod, kteří demonstrovali styl Okinawa Kobudo pocházející od okinawského velmistra Kenyu Chinena – prezidenta a hlavního instruktora mezinárodní organizace WOF.

V první části představili všichni zúčastnění cvičenci ČFOKK kata „Sai Kihon Ichi“ pod vedením senseie Radka Zikmunda (3.dan) vedoucího instruktora dojo Praha. V druhé části demonstrovali členové dojo Česká Třebová „Choun no kon Kata Kumiwaza“ pod vedením jejich vedoucího instruktora Martina Koubka (3.dan). Třetí část obsahovala smíšenou ukázku interpretace základních technik se zbraní Nunchaku. Poté hlavní instruktor ČFOKK renshi Jan Kopecký (5.dan) divákům předvedl kata se zbraní Kama: „Kama Nuti“. Na závěr měli možnost diváci shlédnout volnou aplikaci zbraní Sansetsukon vs. Jo v podání Jana Kopeckého a Radka Zikmunda.

Budo Matsuri kromě ukázek a workshopů jednotlivých zúčastněných stylů obsahovalo i doprovodný program jako například: kaligrafie, hanami, občerstvení z Dobré čajovny a japonské restaurace Miyabi, atd. Další ročník Budo Matsuri je naplánován na podzim roku 2026.


Fotogalerie